Meeting: 2002-09-15 AC-restaurant Houten

organisator Michiel Bliekendaal

Zondag 15 september 2002 was het zover: de eerste Xantia-meeting in Nederland.

Higgy was de eerste die op het forum vermeldde dat hij, samen met Sjoerd-Ynte en Jeroen, de mogelijkheden voor een Xantia-club onderzocht. Dat was op 29 juni. Michiel stelde op 27 juli een ontmoeting van Xantia-rijders voor. De eerste meeting zou op zondag 15 september, 12:00 uur, bij het AC-restaurant aan de A27 bij Houten worden gehouden.

(picture missing)
foto: J.M. Werkman

Op het moment dat ik arriveerde stonden er al vier Xantia's: de rode 1.6i X van Jan Matthijs, de zilvergrijze 1,8i 16V Exclusive Break van Michiel, de donkergroene 1.9TD X Break van Sjoerd-Ynte en de zilvergrijze 1.9TD SX van Pieter.

Natuurlijk hebben we elkaars Xantia's bewonderd. De speakers in het kofferdeksel van Michiel, de mooie velgen van Sjoerd-Ynte, de (pas op: niet op leunen) achterspoiler van Pieter en het schaalmodel op Jan Matthijs' dashboard. Jan Matthijs heeft zijn Xantia, als eerste eigenaar, al sinds 1994. Mijn donkergrijze 1.8i SX was de oudste en enige 'zakker' van het stel. Nadat Paul-Ivo (alias Higgy) met zijn kinderen in een zilvergrijze 1.9TD (V)SX Break was gearriveerd (mooi notenhouten dashboard!) zijn we wat gaan drinken op het terras van het AC-restaurant.

(picture missing)
foto: J.M. Werkman

Jan Matthijs heeft heel veel foto's gemaakt van zijn Xantia, die we allemaal konden bewonderen: als nieuwe auto in de showroom van de dealer, als brandweerauto (!), in de hoogste stand naast een VW Golf Country enz.

Als laatste arriveerde DaniŽl en zijn zoon in een zilvergrijze 2.0HDi 110pk SX. Helemaal uit BelgiŽ en erg veel vertraging opgelopen op de overvolle A27: welkom in Nederland!

(picture missing)
foto: J.M. Werkman

Nadat alle Xantia's naast elkaar waren opgesteld zijn er enkele mooie foto's van genomen die ook op deze site staan. Vervolgens hebben we gesproken over de oprichting van een club. Paul-Ivo was hier overigens niet bij, want hij vertrok eerder.

Met zo'n club zouden we bijvoorbeeld meetings, (puzzel)ritten en weekendjes kunnen organiseren. Misschien kunnen we een stand op Citromobile (mei 2003) regelen om bijvoorbeeld geÔnteresseerden te vinden buiten dit forum. Een onderdelenmagazijn lijkt ons geen goed idee, want de Xantia is een recent model waar nog plenty onderdelen voor te verkrijgen zijn.

15 september is, naast een gezellige meeting, ook een eerste brainstorm over een toekomstige club geweest. Ik verwijs iedereen graag naar de poll op het forum om te weten of er animo is voor een Xantia-club. Laten we in ieder geval proberen dat er op de volgende meeting veel meer dan slechts zeven Xantia's komen, okť?

arno 2

(picture missing)
foto: J.M. Werkman